De Peerdentram

Antwerps theatergezelschap

 

Over De Peerdentram

Toneelkring sedert 1977

logo-2.gif

Een groepje vrienden beleefde zoveel plezier met improviseren van sketches rond “Slisse en Cesar” dat, zonder ervaring, maar met veel bloed, zweet en tranen, op 5 maart 1977 de volledige versie wordt opgevoerd voor vrienden en kennissen. 
Een nieuw amateurtheatergezelschap is geboren. De naam, “De Peerdentram” komt uit een dialoog van “Slisse en Cesar”. De tweede productie, “Paradijsvogels” - grote bezetting, kunstig decor en uitverkochte Arenberg - kent minder succes. Met beide voeten terug op de grond, kiest “De Peerdentram” voor het gemakkelijkere repertoire van de billenkletsers. Daarnaast wordt vooral aandacht besteed aan datgene waar men van bij het prille begin uitblonk: bij elke gelegenheid feest vieren. 


Gaandeweg voegen zich nieuwe mensen bij dit groepje, anderen hielden het na enkele pogingen voor bekeken. Stilaan sluipt er meer serieus in de groep en wordt er naar het betere toneelwerk gegrepen. Enkele stukken van Alan Ayckbourn zijn voor acteurs en publiek geweldige ervaringen. Zelfs “Dood van een handelsreiziger” (Arthur Miller) wordt aangedurfd. Tussendoor blijft men trouw aan wat ons publiek verwacht. Ray Cooney met zijn knotsgekke situatiekomedies of de volkse, Antwerpse stukken van Jan Christiaens. 


Meer dan veertig jaar later, draait de groep nog altijd rond een vriendenkring, zonder binding met gemeente of welke organisatie dan ook . Ook al zijn veel van de oorspronkelijke leden verdwenen, de meeste leden rijden al 20 jaar mee met “den tram”.We hopen daar nog vele jaren mee door te gaan en het plezier van het toneelspelen te kunnen delen met nieuw jong bloed.

 

Wie is wie?

 
Veerle Verbist
Veerle Verbist

Voorzitter

Karel Geerts
Karel Geerts

Artistieke Leiding

Guido Meeussen
Guido Meeussen

Financiën

Petra Vandamme
Petra Vandamme

Secretariaat

Joos Gilops
Joos Gilops

Externe Relaties

De Peerdentram op instagram

volg ons op: