Onze volgende productie

 
voor website.png

Fakkeltheater

De Kleine Fakkel
Hoogstraat 12

2000 Antwerpen

telefonisch 070 / 246 036

Over De Peerdentram

Toneelkring sedert 1977

logo-2.gif

Een groepje vrienden beleefde zoveel plezier met improviseren van sketches rond “Slisse en Cesar” dat, zonder ervaring, maar met veel bloed, zweet en tranen, op 5 maart 1977 de volledige versie werd opgevoerd voor vrienden en kennissen. 
Een nieuw amateurtheatergezelschap was geboren. De naam, “De Peerdentram” komt uit een dialoog van “Slisse en Cesar”. 

De tweede productie, “Paradijsvogels” kende minder succes. Met beide voeten terug op de grond, koos “De Peerdentram” voor het meer populaire repertoire van de billenkletsers.  We besteedden vooral veel aandacht aan datgene waarin we van bij het prille begin uitblonken: bij elke gelegenheid feestvieren. 


Gaandeweg voegden zich nieuwe mensen bij ons groepje, anderen hielden het na enkele pogingen voor bekeken. Stilaan sloop er meer sérieux in onze groep en grepen we naar het betere toneelwerk. Enkele stukken van Alan Ayckbourn waren voor acteurs en publiek geweldige ervaringen. We durfden zelfs “Dood van een handelsreiziger” (Arthur Miller) aan. Tussendoor bleven we trouw aan wat het publiek verwachtte, zoals Ray Cooney met zijn knotsgekke situatiekomedies of de volkse, Antwerpse stukken van Jan Christiaens. 


Meer dan veertig jaar later, draait de groep nog altijd rond een vriendenkring, zonder binding met gemeente of welke organisatie dan ook . Ook al zijn veel van de oorspronkelijke leden verdwenen, de meeste leden rijden al 20 jaar mee met “den tram”. We hopen daar nog vele jaren mee door te gaan en het plezier van het toneelspelen te kunnen delen met nieuw jong bloed.

 

Om nooit te vergeten
“Time of my life”

Auteur: Alan Ayckbourn

Regie: Karel Geerts

 

Kent u het restaurant “Essa di Calvi” ?  Klinkt Italiaans, of Grieks, of misschien wel Hongaars, maar is het niet.  Het is wat u ervan wil maken, want het is toneel. 

 

1992. Een zaterdag, 22.30 u.   Een verjaardagetentje loopt op zijn einde. Irène en haar schoondochter Stephanie keuvelen wat na over de gekregen geschenken.  Haar man Albert is met zijn oudste zoon Patrick in een discussie verwikkeld over wat onduidelijkheden op de firma.  

Tom, de jongste zoon, is bezorgd over zijn vriendin Cindy die kennelijk te veel gedronken heeft.  

Dit alles terwijl Calvinu, of is het Dinka, of beter Aggi, - neen, Bengie - juist, Tuto, probeert iedereen op zijn wenken te bedienen.  

En Ayckbourn zou Ayckbourn niet zijn mocht dit alledaagse tafereel niet uitgesponnen worden tot een wat wrange, soms cynische, soms aandoenlijke, soms hilarische intrige - daarbij duidelijk een loopje nemend met de tijd.  Typisch Ayckbourn.  

Speeldata:

2,3 en 4 december

Fakkeltheater - Zwarte zaal

Reyndersstraat 7 Antwerpen

Wie is wie?

 
Veerle Verbist
Veerle Verbist

Voorzitter

press to zoom
Karel Geerts
Karel Geerts

Artistieke Leiding

press to zoom
Guido Meeusen
Guido Meeusen

Financiën

press to zoom
Petra Van Damme
Petra Van Damme

Secretariaat

press to zoom
Danny Ryckmans
Danny Ryckmans

PR

press to zoom

volg ons op: