Onze volgende productie

 
CARNAGE
God van de slachting

Yasmina Reza - Vertaling: Hugo Claus

Ten gevolge van een woordenwisseling tussen hun zonen, ontmoeten twee koppels elkaar om het conflict in der minne te regelen.  Wat echter begint als een gewone, zakelijke kwestie ontaardt al snel in venijnige discussies en naarmate de situatie uit de hand loopt, blijken beide koppels in hun eigen huwelijk tegenover elkaar te staan.  Het conflict tussen de kinderen wordt al snel naar de achtergrond gedreven.

In deze beklijvende tragikomedie brengt Yasmina Reza thema’s naar boven die zeer actueel zijn en dicht bij de toeschouwer staan.

Dit brengen u

Veerle Verbist, Karel Geerts, Petra Van Damme, Guido Meeussen

Vrijdag 27 mei en 3 juni 2022 om 20u

Zaterdag 28 mei en 4 juni 2022 om 20u

Zondag 29 mei 2022 om 15u

voor website.png

Fakkeltheater

De Kleine Fakkel
Hoogstraat 12

2000 Antwerpen

telefonisch 070 / 246 036

Over De Peerdentram

Toneelkring sedert 1977

logo-2.gif

Een groepje vrienden beleefde zoveel plezier met improviseren van sketches rond “Slisse en Cesar” dat, zonder ervaring, maar met veel bloed, zweet en tranen, op 5 maart 1977 de volledige versie werd opgevoerd voor vrienden en kennissen. 
Een nieuw amateurtheatergezelschap was geboren. De naam, “De Peerdentram” komt uit een dialoog van “Slisse en Cesar”. 

De tweede productie, “Paradijsvogels” kende minder succes. Met beide voeten terug op de grond, koos “De Peerdentram” voor het meer populaire repertoire van de billenkletsers.  We besteedden vooral veel aandacht aan datgene waarin we van bij het prille begin uitblonken: bij elke gelegenheid feestvieren. 


Gaandeweg voegden zich nieuwe mensen bij ons groepje, anderen hielden het na enkele pogingen voor bekeken. Stilaan sloop er meer sérieux in onze groep en grepen we naar het betere toneelwerk. Enkele stukken van Alan Ayckbourn waren voor acteurs en publiek geweldige ervaringen. We durfden zelfs “Dood van een handelsreiziger” (Arthur Miller) aan. Tussendoor bleven we trouw aan wat het publiek verwachtte, zoals Ray Cooney met zijn knotsgekke situatiekomedies of de volkse, Antwerpse stukken van Jan Christiaens. 


Meer dan veertig jaar later, draait de groep nog altijd rond een vriendenkring, zonder binding met gemeente of welke organisatie dan ook . Ook al zijn veel van de oorspronkelijke leden verdwenen, de meeste leden rijden al 20 jaar mee met “den tram”. We hopen daar nog vele jaren mee door te gaan en het plezier van het toneelspelen te kunnen delen met nieuw jong bloed.

 

Wie is wie?

 
Veerle Verbist
Veerle Verbist

Voorzitter

press to zoom
Karel Geerts
Karel Geerts

Artistieke Leiding

press to zoom
Guido Meeusen
Guido Meeusen

Financiën

press to zoom
Petra Van Damme
Petra Van Damme

Secretariaat

press to zoom
Danny Ryckmans
Danny Ryckmans

PR

press to zoom

volg ons op: